zoek

 
 

Wat is Smart Grids Flanders?

Smart Grids Flanders is een onafhankelijk platform (vzw) voor spelers die actief zijn rond slimme netwerken. In 2010 namen Voka en EnergyVille, een samenwerking tussen Vito en K.U.Leuven, het initiatief voor de oprichting van dit platform. Dit zijn nog steeds sterke en actieve partners. Door een intense samenwerking tussen alle spelers leiden lokale technologische ontwikkelingen rond slimme netwerken sneller tot commerciële doorbraken.


Het Smart Grids Flanders-platform verenigt onderzoeksinstellingen en industriële spelers rond smart grids-technologie en telt begin 2013 zo’n negentig leden. Tot de kernactiviteiten van het platform behoren onder andere informatie verspreiden, projecten opstarten en netwerken mogelijk maken. Het nevenproject Smart Energy Solutions richt zich op de industriële prosument  die een actievere rol in de energiemarkt kunnen en willen opnemen om zo  hun energiekost  onder controle te houden.

Smart Grids Flanders biedt een echte meerwaarde voor wie kan bijdragen tot innovaties in smart grids en voor wie producten of diensten wil ontwikkelen rond smart grids. Als lid sta je op de eerste rij voor de nieuwste ontwikkelingen in de smart grids-technologie.

Bekijk onze brochure:

Leden

Drie themagroepen vormen het hart van de vereniging. Alle Smart Grids Flanders-leden kunnen deelnemen in deze themagroepen:

 • Home Intelligence  (Els Descheemaeker – Essent België)
 • Grid Intelligence  (Stefaan Mensaert – Nexans)
 • E-mobility (Peter Van Den Heede – ABB)

Elke themagroep heeft een industriële speler als voorzitter en iemand van EnergyVille (Vito of K.U.Leuven) als coördinator. Elke groep komt vijf maal per jaar samen rond een afgebakend onderwerp voor een reeks presentaties en een netwerkbijeenkomst. Deze vinden plaats bij een organisatie die gelinkt is aan het onderwerp.

Uw voordelen als lid

Leden hebben het recht op volgende voordelen:

 • Deelname aan de themagroepvergaderingen
 • Toegang tot projecten die vanuit het platform ontstaan
 • Korting bij de evenementen van Smart Grids en van zijn partners
 • Toegang tot beveiligd deel van website met alle presentaties van activiteiten
 • Mogelijkheid om zich kandidaat te stellen als lid van de Raad van Bestuur en/of voorzitter van een themagroep
 • Zichtbaarheid rond Smart Grids-gerelateerde onderwerpen (op de website, nieuwsbrief, inhoudelijke bijdrage aan activiteiten,…)

Smart Energy Solutions - deelnemers

Smart Energy Solutions richt zich naar industriële ondernemingen die nog niet vertrouwd zijn met de intelligente energienetten van de toekomst. Smart Energy Solutions wil deze ondernemingen bovendien bewust maken van de opportuniteiten en kansen die deze energienetten voor hen kunnen betekenen.

Voor Smart Energy Solutions-deelnemers worden soortgelijke activiteiten opgezet als voor de themagroepen:

 • Marktwerking (Smart Grids Flanders  & Frank Vanwynsberghe – BASF)
 • Infrastructuur (TBD)
 • Building intelligence (TBD)

Deelnemers aan Smart Energy Solutions krijgen geen toegang tot de themagroepen van Smart Grids Flanders, maar de voordelen  voor hen zijn gelijkaardig. 

Lid worden van Smart Grids Flanders?

Wil jij op de eerste rij staan voor de nieuwste ontwikkelingen in smart grids-technologie? Dan is Smart Grids Flanders iets voor jou!

» Lid worden

Smart Grids Flanders is

een platform van en voor alle bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de energienetwerken van de toekomst.

meer over Smart Grids Flanders

 
 

Smart Grids Flanders

powered by

voka
energyville

Smart Grids Flanders

is lid van

voka